Kultura

senat donio odluku

Hrvatski studiji postaju Sveučilišni odjel

Hrvatski studiji postaju Sveučilišni odjel
RTL

Studenti upisani na studije Hrvatskih studija imaju pravo završiti studij prema programu i uvjetima koji su vrijedili u trenutku njihova upisa

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je na jučerašnjoj sjednici Odluku o promjeni statusa Sveučilišnoga centra Hrvatski studiji u Sveučilišni odjel Hrvatski studiji, kao podružnice Sveučilišta u Zagrebu.

"Za provedbu statusne promjene zadužena su privremena tijela Sveučilišnoga odjela Hrvatski studiji - pročelnik Sveučilišnoga odjela, Kolegij i Znanstveno-nastavno vijeće Sveučilišnoga odjela. Sukladno odluci Senata, ova tijela imaju zadaću izraditi Pravilnik o ustroju i djelovanju Sveučilišnoga odjela Hrvatski studiji, donijeti druge opće akte te pripremiti studijske programe u skladu s prihvaćenim preporukama. Postojeći odjeli Sveučilišnoga centra Hrvatski studiji nastavljaju rad kao odsjeci Sveučilišnoga odjela, a zaposlenici i vanjski suradnici zadržavaju sva prava stečena na temelju sklopljenih ugovora.

Studenti upisani na studije Hrvatskih studija imaju pravo završiti studij prema programu i uvjetima koji su vrijedili u trenutku njihova upisa" ističe se u priopćenju Senata.

Protiv odluke Senata jučer su pred Rektoratom Sveučilišta u Zagrebu prosvjedovali Studenti Hrvatskih studija. Rektoru Borasu su poručili "da ne prihvaćaju poraz! i da će "Zbog rektorata ostati bez zanata".


Reci što misliš!