Kultura

S otvorenja izložbe

Spomenik poginulim braniteljima u Zadru bit će simbol odlučnosti i stabilnosti

Spomenik poginulim braniteljima u Zadru bit će simbol odlučnosti i stabilnosti

Spomenik poginulim braniteljima u Zadru bit će simbol odlučnosti i stabilnosti, poruka je s danas otvorene izložbe natječajnih radova u Muzeju antičkog stakla.

Grad Zadar je, podsjetimo, raspisao natječaj tražeći tako najbolje ideje za spomenik koji će se, kako kaže pročelnik gradskog Odjela za kulturu Radovan Dunatov, uskoro realizirati u parku na Trgu kneza Višeslava.

A najboljim radom među 22 zaprimljena proglašena je vizija Tomislava Ostoje.

"Ovaj rad u najvećoj mjeri zadovoljava kriterije natječaja. Strukturiran je obliku kocke i na simboličan način predstavlja snagu odlučnosti i stabilnost'', kaže predsjednik ocjenjivačkog suda prof. Ivica Župan.

Od svih predloženih rješenja, ovaj spomenik ponajbolje komunicira s predloženom lokacijom, stoji u obrazloženju dodjela nagrada.

Za ovu nagradu autoru se dodjeljuje 30 tisuća kuna.

20 tisuća kuna (drugo mjesto) osvojio je Marko Gugić, 10 tisuća kuna Josip Bosnić, a Ocjenjivački sud donio je i posebno priznanje za rad Petra Barišića. Svi natjecateljski radovi bit će postavljeni na izložbi u Muzeju antičkog stakla do 16. prosinca 2015.

Grad Zadar i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika zahvaljuju se svim umjetnicima na sudjelovanju i upućuju čestitke nagrađenim i pohvaljenim autorima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.