Kultura

U adaptaciji i režiji Lucije Bajlo

"Prijatelju" - prva prijateljstva i prve ljubavi

Mladi glumci okupljeni u udruzi "Igrajmo se" sinoć su u zadarskom kazalištu premijerno izveli novu predstavu pod nazivom "Prijatelju".

Zanimljivo je to što je predstava nastala na motivima još neobjavljene knjige Vrabac, zadarske autorice Mirjane Mrkele.

U adaptaciji i režiji Lucije Bajlo, djelo Mirjane Mrkele dobiva tako i zvučno izdanje prije tiskanog u sklopu projekta Talking books Znanstvene knjižnice Zadar.

Kazališna udruga "Igrajmo se" okuplja polaznike osnovnoškolskog uzrasta, a za scenografiju je zadužen John Čolak. Lucija Bajlo odabrala je i glazbu, ton majstor je Branislav Zafranović, a majstor svjetla Luka Klečina.

S nagrađivanom zadarskom književnicom članovi udruge već su surađivali tijekom promocije njezine knjige  "Dragi Olivere". Kad je trebalo snimiti zvučni zapis romana "Vrabac" u Znanstvenoj knjižnici, u sklopu projekta Talking Books, Mirjana je htjela da opet sudjeluju djeca. 

Pod mentorstvom Lucije Bajlo opsežan tekst pretočen je u predstavu "Prijatelju" koja kroz oči jednog 12-godišnjaka propituje neke od važnih tema, bavi se svijetom susreta mladih i starijih generacija, svijetom odrastanja, prijateljstava, ''tajni'' prvih ''ekipa'', prvim jačim otkucajima srca... mnoge u publici predstava je podsjetila na izgubljene pozitivne slike iz djetinjstva i mladih dana.

Glumci u predstavi su polaznici 1. i 2. grupe Udruge (osnovnoškolci) i nekoliko starijih kolega iz 4. grupe (srednjoškolci). Mladi, puni energije i entuzijazma, izmamili su velik aplauz publike.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.