Kultura

MAS

Dodjelom nagrada završio 3. Festival suvenira

Dodjelom nagrada završio 3. Festival suvenira

Grand prix nagradu za najbolji suvenir Zadarske županije osvojili su Dragica i Rade Nekić za komplet ljekovitih ulja za njegu lica i tijela, pakiranih u kamenicama. Grand pri nagrada za najboljeg proizvođača, ove godine dodijeljena je Arheološkom muzeju Zadar.

Na završnoj svečanosti Festivala suvenira Zadarske županije dodijeljeno je još 14 brončanih, 21 srebrna, te 15 zlatnih medalja, javlja Radio Zadar.

Predsjednik Udruge inovatora Zadarske županije Rade Nekić, na dodijeli nagrada komentirao je izostanak turističkih djelatnika i otkupljivača, vlasnika suvenirnica.

Ne znam zašto se nisu odazvali - iako smo im uputili poziv, kazao je - i dodao kako u Zadarskoj županiji ima iznimno puno kreativnih proizvođača suvenira, kojima je i dalje plasman na tržište veliki problem. To nam je potvrdio i Željko Kulaš koji je primio četiri nagrade za svoje suvenire.

"U našoj županiji još uvijek dominiraju predmeti iz uvoza, naročito Kine. Naš ručni rad se ne cijeni. Mislim da bi se i Grad Zadar trebao pobrinuti da nam osigura prostor gdje bi se izložili i ponudili na prodaju suveniri koje radimo uglavnom od recikliranog materijala."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.