Kultura

3. Festival suvenira

Jedinstvenim i kreativnim snagama protiv najezde suvenira iz Kine

Jedinstvenim i kreativnim snagama protiv najezde suvenira iz Kine

Festival suvenira je za sada jedina manifestacija ove vrste na teritoriju RH

Udruga inovatora Zadarske županije ove godine održava 3. Festival suvenira Zadarske županije - sedmodnevnu izložbu natjecajnog karaktera koja će od ponedjeljka, 18. ožujka, do srijede, 20. ožujka 2013. godine, svojim unikatnim eksponatima krasiti izložbeni prostor Muzeja antičkog stakla u Zadru.

Tako je danas, u Muzeju antičkoga stakla službeno i otvoren 3. Festival suvenira zadarske županije na koji se ove godine prijavilo za izlagače oko 30 proizvođača. Osim onih već svima znanih i nebrojeno puta nagrađivanih inovatora, našlo se tu i 10-ak „novih kreativnih nada" koji svoje suvenirske uratke javnosti predstavljaju po prvi put.

Završna svečanost Trećeg Festivala suvenira Zadarske županije, na kojoj će biti dodijeljene i uručene nagrade pobjednicima, održat će se u ponedjeljak, 25. ožujka, u 11. sati u maloj dvorani Muzeja antičkog stakla.

Na posjetiteljima je da, do tada, pomno razgledaju izložbu i sve izložene suvenire, ispune anketni listić i zaokruže tri favorita po vlastitom izboru, rečeno je na otvorenju.

Festival suvenira je za sada jedina manifestacija ove vrste na teritoriju RH. Smišljena je da okupi sve proizvođače suvenira, da bi se kao jedna jedinstvena snaga oduprli najezdi nečega što se zove suvenir, ali to niti je naše, niti to predstavlja nas, a još manje našu tradiciju i kulturu, rekao je predsjednik Udruge inovatora Zadarske županije, Rade Nekić.

„Ovo nije običan festival, već "festival s dušom", kreativan odgovor naših inovatora i zaljubljenika u ovaj grad i županiju na ponudu suvenira koji se uvoze iz Kine", zaključio je Nekić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.