Kultura

potvrđeno

20. svibnja u Kazalištu lutaka Zadar 6. Zadarski plesni festival!

20. svibnja u Kazalištu lutaka Zadar 6. Zadarski plesni festival!

Službeno je potvrđen datum zadarskog Međunarodnog plesnog festivala "In memoriam Nives Šimatović Predovan" - održat će se 20. svibnja u Kazalištu lutaka Zadar

Tradicionalno, Festival organizira udruga Gesta pod vodstvom Nene Jurišić koja je i sama potekla iz plesnog studija velike zadarske koreografkinje u čiju čast Festival nosi ime.

Bit će to prava plesna poslastica koja će potrajati dva dana i predstaviti ''the best of'' plesne scene u Hrvatskoj i izvan nje!

Festivalu je šest godina - lani je u Zadru plesalo više 260 plesača iz cijele Hrvatske, Slovenije i Makedonije koji su gledateljima priuštili prvoklasni užitak.

Cilj organizacije festivala je međusobno upoznavanje ansambala i razmjena iskustava, moguće suradnje, i naravno, promicanje plesa. Gđa Nives nam je ostavila trajni zalog da ustrajemo i ne posustajemo u stvaranju i kreiranju nečeg novog. Stoga je naša misao vodilja bila da festival bude specifičan po tome što će se svaki ansambl moći predstaviti s po dvije svoje koreografije u raznim plesnim izričajima, poručuju iz Udruge Gesta.


Reci što misliš!