Kultura

Najava

U Muzeju antičkog stakla otvara se izložba Raoula Goldonija

U Muzeju antičkog stakla otvara se izložba Raoula Goldonija

Izložbu će otvoriti akademik Tonko Maroević, a posjetitelje očekuje čak 39 staklenih skluptura pionira medija stakla, čija djela čuvaju poznate galerije

Muzej antičkog stakla tijekom mjeseca svibnja proslavit će 3 godine djelovanja, a tim povodom danas je u Muzeju najavljen bogat program za sve posjetitelje.

Od 2. do 4. svibnja prof. Anton Vrlić sa studentima Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba u MAS-u će održati radionice "Plodovi - staklo u tehnici fuzije puhanja i lijevanja''. Središnji događaj bit će otvorenje izložbe Raoula Goldonija, ''Staklene skulpture'', ove subote s početkom u 12 sati. Izložbu će otvoriti akademik Tonko Maroević, a posjetitelje očekuje čak 39 staklenih skluptura pionira medija stakla, čija djela čuvaju poznate galerije.

U petak, 11. svibnja, otvara se izložba ''Sv. Donat i Sv. Križ'', koju će predstaviti dr.sc. Pavuša Vežić i akad. kipar Milivoj Mičin, po čijoj idejnoj zamisli nastaju mali, veliki, puni ''Donati'', odnosno suveniri po motivu poznate zadarske crkve.

U srijedu, 23. svibnja, u 12 sati, predstavit će se dva izdanja časopisa Asserije. U petak, 25. svibnja, u 12 sati otvara se izložba ''Aktivnosti Muzeja antičkog stakla - 3 godine rada'', koju će popratiti i prigodan katalog. Ravnatelj MASA-a, dr. Ivo Fadić, je posebno istaknuo radionice za djecu iz vrtića Voštarnica-Radost, koja će se održati od 28. do 31. svibnja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.