Kultura

Kazališna udruga ''Igrajmo se''

Noć u muzeju ljubavnih pisama

Noć u muzeju ljubavnih pisama

Ma tko još piše ljubavna pisma?

Danas imamo nešto drugo. SMS, MMS, Facebook, Twitter.

Ljubavna pisma mogu se naći samo u muzejima. Ovom se idejom poigrala kazališna udruga ''Igrajmo se'', koja je u Gradskoj knjižnici Zadar, povodom Svjetskog dana pjesništva, organizirala predstavu ''Olovka piše srcem''.

A srcem i olovkom pisali su brojni velikani, osobe čija su imena zauvijek upisana u povijest. Pod mentorstvom Matije Šango Šimurine i Žane Bumber, mladi glumci srednjoškolskog uzrasta oživjeli su Napoleona Bonapartea, Franza Kafku, Alberta Nobela, George Sand.

''Današnja generacija baš i nije sklona čitanju poezije, a Svjetski je dan pjesništva, tako da smo odabrali nekoliko ''velikih ljudi, poput Dostojevskog, Kafke, Nobela, i njihove živote ''izvukli smo'' u obliku pisama koje su pisali svojim ljubavima, tako da vidimo koje su bile njihove inspiracije za velika djela, i oživjeli smo ih kroz polaznike naše dramske radionice. Predstava je vrlo interesantna, a zamišljena je kao noć u muzeju pisama, kroz koji nas vode mladi par zaljubljenih srednjoškolaca'', kazala nam je Žana Bumber.

''Igrajmo se'' će odigrati još jednu predstavu, a riječ je o ''Generaciji X'', ovaj puta u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.