Kultura

Fotoklub Zagreb

Što to ''Žene snimaju''?

Što to ''Žene snimaju''?
Zvjezdana Đogić

U utorak 6. ožujka 2012. s početkom u 19,30 sati, otvorenje je izložbe fotografija "Žene snimaju 2012." - tradicionalne izložbe, 25. po redu, na kojoj izlažu članice fotokluba povodom Dana žena.

Izložba će biti otvorena u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III., Zagreb.

Ovogodišnja izložba ostat će zapamćena po tome što je privukla veliki broj novih autorica, koje su se učlanile u Fotoklub Zagreb kako bi mogle sudjelovati na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, ali i po novitetima koje je unijela u sustav žiriranja.

Tradicionalni načini žiriranja, kakve je provodio i Fotoklub Zagreb, održavali su se tako da je žiriju, uz poštovanje protokola anonimnosti, odjednom predstavljan veći broj fotografija. Na ovom su žiriranju novost je što su fotografije dobile redne brojeve uz koje je išao i njihov naziv - tako da su ocijenjivane pojedinačno, a prilikom ocijenjivanja znao se i naziv fotografije, što je važna stavka u procjeni njezine ukupne kvalitete.

Autorice su, kao i do sada, ostale anonimne sve do završetka ocijenjivanja. Posebnost ove izložbe je i da će ove godine po okončanju klasičnog prikaza na zidovima galerije 12. ožujka, cijelokupna izložba biti prikazana u digitalnom obliku, na ekranima u Fotoklubu Zagreb u trajanju od 3 tjedna, te će tako ukupna izloženost fotografija biti znatno veća nego do sada.

1. nagrada: Valentina Bunić - Woman's Heart
2. nagrada: Darija Tripalo - I need a happy cat home
2. nagrada: Anonimna - Zahtjev za zaštitu privatnosti
3. nagrada: Valentina Bunić - Monster
3. nagrada: Valentina Bunić - The End
3. nagrada: Zvjezdana Đogić - Nedjelja

Pohvale žirija dobile su:Vesna Đukić, Zvjezdana Đogić, Silvia Kovačević, Dijana Nazor, Neda Rački, Karmen Stošić.

Na izložbi još sudjeluju sljedeće autorice:Ljubica Babac, Sanja Baljkas, Iva Banini Šprem, Bea Bitunjac, Lea Bogović, Ivana Cesarec, Marina Jončić, Vera Jurić, Senka Jurković Gros, Zrinka Kitonić, Biljana Knebl, Đurđica Kocijančić Šnidarić, Vlasta Kulier, Diana Sokolić, Darija Šesto, Ana Šesto, Ksenija Španec, Vesna Špoljar, Eugenija Špralja, Sonja Županović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.