Kultura

Odlazak umjetnika

Preminuo Ralph McQuarrie vizualni otac Darth Vadera

Preminuo Ralph McQuarrie vizualni otac Darth Vadera

Otišao je vizionar zaslužan za izgled Darth Vadera i svemirskih brodova u E.T.- ju

Ralph McQuarrie, konceptualni umjetnik i dizajner koji je viziju Georgea Lucasa i Stars Warsa prenijeo na ekran, umro je subotu navečer u dobi od 82 godine – prenijeli su svjetski mediji.

Darth Vader, Chewbacca, R2-D2 and C-3P0 samo su neki od likova koje je McQuarrrie ilustrirao i dizajnirao, a koji će ostati vječno živi zahvaljujući ovom vizionaru budućnosti, svemira, neobičnih svemirskih brodova i gradova.

Osim na trilogiji Star Warsa McQuarrie je također radio na svemirskim brodovima izvanzemaljaca u Steven Spielbergovim blockbusterima „Bliski susreti treće vrste“ i „E.T“. 1985. nagrađen je i Oscarom za vizualne efekte u filmu Cocoon.

Na njegovoj stranici stoji posveta: "Nedostajat ćeš nam Ralph.Ti ćeš uvijek biti najsjajnija zvijezda u našoj galaksiji."

"Njegov utjecaj na dizajn osjećat će se zauvijek. Uopće nema sumnje da će u našim srcima nevjerojatni svemirski brodovi uzlijetati još stoljećima, izdizat će se gradovi iz budućnosti i netko će nekad negdje reći – ovo izgleda upravo onako kako je to Ralph McQuarrie naslikao", prenosi Klupskascena.hr .


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.