Kultura

Uskoro predstavljanje u HNK Zadar

Živko Nižić objavio knjigu "Od Foše do Atlantide (moja Stoše)"

Živko Nižić objavio knjigu

Praizvedba predstave "Od Foše do Atlantide'' je 20. veljače u 20 sati, a izvedba je u srijedu 22. veljače u 20 sati

U ponedjeljak, 20. veljače u 12 sati u maloj dvorani HNK Zadar bit će predstavljena knjiga Živka Nižića, ''Od Foše do Atlantide (moja Stoše!), Stoše od Foše (adaptacija Kate Kapuralice Vlahe Stullija)''.

Pozdravnu riječ održat će: prof.dr.sc. Josip Faričić, prorektor Sveučilišta u Zadru i Renato Švorinić, ravnatelj HNK Zadar. O knjizi će govoriti recenzenti: Jasna Ančić, doc.dr.sc. Robert Bacalja, dr.sc. Irena Marković i autor knjige Živko Nižić.

Praizvedba predstave "Od Foše do Atlantide'' u režiji Ivana Lea Leme bit će u ponedjeljak, 20. veljače u 20 sati, a izvedba je u srijedu 22. veljače u 20 sati.

''Intertekstualnost (posudbe) odnosi se na vrlo poznate sadržaje i komplekse lako prepoznatljive većini čitatelja ili gledatelja. Sam je kraj duboko uronjen i u suvremenost, a u katarzi je i neka vrsta oniričke nemoguće solucije za naše snove i aspiracije'', kazao je o novoj predstavi Nižić.

''Inicijator cijele te ideje koja je imala veliki uspjeh kod publike i kritike adaptacijom (Stoše od Foše) ravnatelj HNK Renato Švorinić koji me oko toga angažirao i ponudio da pokušam produžiti život tom sklopu novim odgovarajućim tekstom. U tome smo i on i ja osobno imali veliku podršku svih protagonista, a posebice je poticajno djelovala naša dramska prvakinja Jasna Ančić''.

Tekstovi su prikupljeni u knjigu čiji su izdavači zajedno Sveučilište u Zadru i HNK Zadar.

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.