Kultura

Na Valentinovo

Održan 9. recital Željka Boc

Održan 9. recital Željka Boc

9. recital ljubavne poezije ''Željka Boc'' 2012. održan je, tradicionalno, na Valentinovo, u Domu kulture u Mariji Bistrici.

 

Od čak 476 radova od ukupno 115 autora, pristiglih na ovogodišnji Natječaj Stručni sud u sastavu Ludwig Bauer, Enes Kišević i Dubravka Težak odabrao je za objavu u zborniku ''Hod se nastavlja'' 58 radova od 37 autora.

30 pjesama izvedeno je na samoj večeri Recitala u interpretaciji dramskih umjetnika Martine Čvek i Dubravka Sidora. U glazbenom dijelu programa nastupio je Maksim Hozić Max, uz pratnju Tonija Eterovića i Ivana Japeca. Program manifestacije vodili su Elvis Lacković i Jelena Januš. Stručni sud nagradio je tri pjesme i pohvalio pet. Pohvaljeni su Tatjana Gredičak iz Zagreba za pjesmu ''Drugačiji ti'', Petra Horvatinčić iz Marije Bistrice sa pjesmom ''Moje da i moje ne'', Biserka Marečić iz Kašine sa pjesmom ''Prozor očiju'', Zlatko Pochobradsky iz Čabra sa pjesmom ''Kružići'' i Vladimir Šuk iz Oroslavlja sa pjesmom ''Po mojoj mjeri''. Treća nagrada pripala je Ireni Delišimunović iz Dugog Sela za pjesmu ''Kupio sam psa'', drugu nagradu zaslužila je Slavica Sarkotić iz Lekenika za pjesmu ''U ljubavi i u snu'', dok je prvonagrađena pjesma ''Izmještam te ljubavi'', autora Zorana Bašića iz Podstrane. Nagrada publike pripala je Petri Gorički iz Marije Bistrice i pjesmi ''Stanka''.

Za dizajn i izradu plaketa za nagrađene autore odgovorna je Bernarda Cesar koja je ujedno i likovna urednica zbornika „Hod se nastavlja", a za ovaj put je, kao gostujuće ilustratore, okupila prijatelje i suradnike kako bi zajedno s njima odala priznanje svim pjesnicima ovog recitala. Pozvani autori ilustracija: Aleksandra Ajzenhamer, Ivanka Bičak, Marija Juza, Denis Krašković, Petar Novak i Filip Pintarić.

''Recital ljubavne poezije „Željka Boc" , držeći živom uspomenu na prerano preminulu pjesnikinju, predstavlja danas već ozbiljnu platformu na kojoj se može graditi suvremeni poetski izričaj. Ta platforma omogućava mnogima da svoje stihove isprate u svijet...", ističe u Uvodniku Zbornika Ludwig Bauer, predsjednik Povjerenstva.

Zbornik je uredila Ivančica Tomorad, prof., a priredila Mira Pižir. Nakladnici i ujedno organizatori Recitala su Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica i Radio Marija Bistrica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.