Kultura

MAS

Radionica oblikovanja stakla probudila maštu Antona Vrlića

Radionica oblikovanja stakla probudila maštu Antona Vrlića

Umjetnik je iskoristio priliku i u radionici Muzeja antičkog stakla danas je sudjelovao u radionici. Bili su tu i studenti Odjela za izobrazbu učitelja, a djelatnici MAS-a zajedno s Vrlićem izradili su nekoliko čarobnih staklenih oblika

U suvremenom kiparstvu posljednjih desetljeća primjetan je zamah oblikovanja u staklu. Brojni umjetnici uz tradicionalne tehnike puhanja i lijevanja stakla pronalaze i svoje osobne pristupe za rad s njime, a među njima je i Anton Vrlić, koji se Zadranima predstavio izložbom 'Stakleni gradovi' u Muzeju antičkog stakla.

Umjetnik je iskoristio priliku i u radionici Muzeja antičkog stakla sudjelovao je u radionici. Bili su tu i studenti Odjela za izobrazbu učitelja, a djelatnici MAS-a zajedno s Vrlićem izradili su nekoliko čarobnih staklenih oblika.

'Presretan sam što su 'Stakleni gradovi' pronašli svoje mjesto u ovom jedinstvenom prostoru - ovaj je muzej dragulj, a iz Zadra ću otići s prekrasnim uspomenama', nije krio oduševljenje Vrlić. 

'Danas smo probali iz vatre izvući jednostavne oblike, jedan potpuno novi, čisti oblik, otkrio nam je Vrlić. Te ćemo oblike pokušati uklopiti u novo tijelo. Za mene je ovo lijepo, novo iskustvo. Vidjet ćemo što možemo napraviti, bez pretenzija da to budu predmeti za uporabu, primjerice čaše, posude, već ćemo ih koristiti kao čiste, samostalne forme koje će činiti jednu novu cjelinu', kazao je Vrlić.

Radionicu možete posjetiti i danas, u vremenu od 9 do 12 sati u Muzeju antičkog stakla.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.