Kultura

Književnost na morskoj ariji

Brod knjižara i ove godine uplovit će u Sv. Filip i Jakov

Brod knjižara i ove godine uplovit će u Sv. Filip i Jakov

Zanimljiv književni projekt, Brod knjižara, tijekom plovidbe Jadranom pristat će i u Sv. Filipu i Jakovu

Spajanje morske arije i književnosti - jedinstvena ideja, kulturno - turistički projekt koji i ovoga ljeta, pod nazivom 'Brod knjižara' plovi Jadranskom obalom i oduševljava ljubitelje pisane i čitane riječi.

Od 31. srpnja do 14. kolovoza od Krka do makarske ploviti će domaći i strani književnici, omogućit će mještanima susrete i razgovore s književnicima te kupnju knjiga.

Pristaništa 'Broda knjižare' biti će Cres, Starigrad Paklenica, Pag, Sv. Filip i Jakov, Zlarin, Šibenik, Trogir, Supetar, Vis, Milna, Jelsa i Vrboska.

Na Brodu knjižari ovoga ljeta plove Miro Gavran, Sanja Lovrenčić, Enes Kišević, Robert Roklicer i Ludwig Bauer, a od stranih autora pridružit će im se: ruski fizičar Vadim Zeland, američkogi autor znanstvene fantastike Bruce Sterling, slovenska spisateljica Vanja Strle i švedski pisac Richard Swartz.

'Brod knjižara' ugostiti će i kazališnu predstavu 'Veliki svjetski teatar' Pedra Calderona da le Barce, u režiji Jasmina Novljakovića i Enesa Kiševića, koja će se svake večeri izvoditi na palubi broda.

Javnosti će se predstaviti i 20 autora čije su priče objavljene u zbirci '20+1 najbolja priča za ljeto 2010'.

 


Reci što misliš!