Kultura

Ekologija

Dvije škole iz općine Posedarje dobitnice prvih nagrada za najljepše uređen školski vrt

Dvije škole iz općine Posedarje dobitnice prvih nagrada za najljepše uređen školski vrt

Osnovna škola Posedarje osvojila je prvo mjesto u kategoriji najljepšeg obnovljenog školskog vrta nakon Domovinskog rata, a Područna škola Islam Latinski nagrađena je također prvim mjestom, u kategoriji za najljepše uređen vrt područnih škola

Proteklog vikenda u Slavonskom Brodu održano je proglašenje najljepših školskih vrtova u Republici Hrvatskoj u sklopu projekta "Slušaj kako zemlja diše", na kojem su dvije škole iz Zadarske županije, obje na području Općine Posedarje, osvojile najviša priznanja u dvije kategorije.

Osnovna škola "Braća Ribar"  iz Posedarja osvojila je prvo mjesto u kategoriji najljepšeg obnovljenog školskog vrta nakon Domovinskog rata, a Područna škola Islam Latinski nagrađena je također prvim mjestom, u kategoriji za najljepše uređen vrt područnih škola.

Voditeljica projekta "Slušaj kako zemlja diše" Lidija Komes naglasila je kako je ovo izvanredan uspjeh spomenutih škola, budući da su obje na području jedne općine što je zaista rijedak slučaj, budući da se ovaj projekt provodi od 1993. godine.

Svaka škola je dobila veliku zastavu koja krasi predvorje škole, zatim plakete te novčane nagrade i kosilice za travu koje će dobro poslužiti u održavanju školskih vrtova.

Ravnatelj obiju škola Luzarko Novaković (budući da područna škola u Islamu Latinskom pripada posedarskoj školi), kazao je kako su presretni zbog nagrada:

"To je zaista veliko priznanje našim učenicima, nastavnicima i domarima. Nastavnice OŠ u Posedarju Radojka Knežević i Marija Bolić, zatim nastavnica u Islamu Latinskom Vanja Buškulić i spremačica Gordana Zubčić, najzaslužnije su za animiranje učenika da urede školske vrtove.

Što se tiče novčane nagrade koju smo dobili, sva sredstva ćemo utrošiti za još bolje uređenje naših školskih vrtova u cijeloj općini gdje imamo područne škole, uključujuči i matičnu školu u Posedarju", rekao je ravnatelj Novaković.


Reci što misliš!