Kultura

Knjiga

Predstavljena knjiga "Razmatranja o svetoj misi" mons. Romana Guardinija

Predstavljena knjiga

U izdanju Verbuma do sada je objavljena Guardinijeva knjiga "Sveti znakovi", koja je doživjela više izdanja te knjiga "Konac novoga vijeka"

U srijedu, 9. srpnja, u prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Romana Guardinija "Razmatranja o svetoj misi".

Knjigu su predstavili direktor nakladne kuće Verbum Miro Radalj te glavni urednik nakladne kuće Verbum mr. sc. Petar Balta.

Svi oni koji teže dubljem i bogatijem iskustvu svete mise imat će koristi od Guardinijevih znakovitih meditacija o tome kako se pripremiti i sudjelovati u svetoj liturgiji sabranih u djelu "Razmatranja o svetoj misi", jednog od vodećih predstavnika liturgijske obnove 20. stoljeća.

U svom prepoznatljivom stilu, kojeg istodobno odlikuju duboka teološka misao i pjesnička izražajnost, kroz trideset i tri meditacije Guardini promišlja i analizira sve ono što je vezano uz liturgijsko slavlje. U svojim "Razmatranjima" objašnjava značenje obreda, molitvi, riječi i gesta u misi i pomaže čitatelju da cjelovitije uđe u iskustvo Isusove riječi i sakramenta. Osim toga, ove meditacije o misi, nastale kao plod priprema koje je Guardini održavao svojim župljanima neposredno prije nedjeljne mise, odražavaju Guardinijevu duboku kršćansku mudrost i predanu ljubav prema Bogu i njegovoj Crkvi.

Zbog svega navedenog ova knjiga svojim sadržajem i mnoštvom praktičnih informacija koje nudi dobro će doći ne samo kršćanima, nego i svima koji se žele informirati o ključnim stvarnostima kršćanske liturgije.

U izdanju Verbuma do sada je objavljena Guardinijeva knjiga "Sveti znakovi", koja je doživjela više izdanja te knjiga "Konac novoga vijeka".


Reci što misliš!