Kultura

Gostovanje

HPD "Rodoljub" iz Virovitice od 15. do 17. rujna u Zadru

HPD

Osnovan još 1880. godine, "Rodoljub" je među najstarijim amaterskim društvima u našoj zemlji

Kao gosti Hrvatskog pjevačko glazbenog društva "Zoranić", u Zadru od 15. do 17. rujna borave članovi Hrvatskog pjevačkog društva "Rodoljub" iz Virovitice, sa svojim mješovitim pjevačkim zborom i tamburaškim orkestrom.

Virovitičani dolaze u Zadar sa svojim mješovitim pjevačkim zborom i tamburaškim orkestrom

U nedjelju, 16. rujna s početkom u 20 sati zbor i orkestar će pod ravnanjem dirigentice Mirne Mihalković, održati cjelovečernji koncert u crkvi Sv. Donata.

Na programu su, između ostalih, djela Adalberta Markovića, Frane Lučića, Emila Cossetta, Davora Bobića , Pere Gotovca te Dmitra Šostakovića i Johanna Brahmsa. Ulaz je slobodan.

U ponedjeljak, 17. rujna mješoviti zbor i tamburaški orkestar "Rodoljuba", imat će, u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra, nastup na Narodnom trgu. I taj će koncert početi u 20 sati.

Osnovan još 1880. godine, "Rodoljub" je među najstarijim amaterskim društvima u našoj zemlji. Njeguje bogatu glazbenu tradiciju svog kraja a usvajanjem suvremenog repertoara nastoji sačuvati vrhunsko amatersko stvaralaštvo.

U sastavu društva djeluje mješoviti pjevački zbor, muška klapa, tamburaški orkestar i tamburaši - veterani. U Zadru se predstavlja s dvije svoje sekcije - mješovitim pjevačkim zborom i tamburaškim orkestrom.


Reci što misliš!