Kultura

"Specijalna potreba"

Lada Vukić napisala je poseban roman o jednom posebnom dječaku

Lada Vukić napisala je poseban roman o jednom posebnom dječaku
Dino Stanin/PIXSELL

Nagrada za najbolji roman naklade VBZ i Tisak medije pripala je Zadranki Ladi Vukić. "Specijalna potreba" predstavljen je u Studentskom klubu Božo Lerotić

Sjajna je stvar kod ove nagrade, kako ističe urednik Drago Glamuzina -- slanje rukopisa pod šifrom. Žiri čita tekstove ''anonimnih autora'' i odabire favorite.

U klubu Božo Lerotić predstavljena knjiga "Specijalna potreba" Lade Vukić U klubu Božo Lerotić predstavljena knjiga "Specijalna potreba" Lade Vukić

Ove godine nagradu su podijelili Ivica Ivanišević, afirmirani autor i Zadranka Lada Vukić, široj javnosti manje poznata autorica, koja iza sebe ima objavljene priče na webu, nekoliko nagrada za kratke priče (forma u kojojpliva kao riba u vodi) i ''staž'' u udruzi ZaPis.

Lada je ispisala toplu priču o desetogodišnjem dječaku Emilu koja je osvojila kritiku, a sada osvaja i publiku. A samozatajna autorica poslala je rukpis 15 dana prije kraja roka za prijave na natječaj.

Pošteno se bavila ''čišćenjem teksta'' što se itekako isplatilo.

Žiri se nikako nije mogao odlučiti između dva odlučna rukopisa i to nakon cjelodnevnog vijećanja, pa je odlučio ravnopravno podijeliti nagradu.

I dok je Ivaniševićev roman duhovita humoreska o književnicima koju su na rezidencijalnom boravku u Rumunjskoj, roman Lade Vukić dirljiva je posveta svoj djeci sa posebnim potrebama.

Poseban roman o jednom posebnom dječaku morate pročitati - nećemo vam pokvariti užitak prepričavanjem!

 


Reci što misliš!