Kultura

Književni susret ZaPisa u gkzd

Odbijte Valentinovo kao ideju, ali ipak ženama darujte cvijeće!

Odbijte Valentinovo kao ideju, ali ipak ženama darujte cvijeće!
Iva Pejković

Moderno je ismijavati Valentinovo, taj Dan zaljubljenih koji smo prigrlili negdje sredinom devedesetih. A kako su se uoči Valentinova proveli svi koji su stigli na književni susret zadarskih pisaca?

Sjajno!

U Gradskoj knjižnici Zadar održana je ''čitanka'' pisaca iz udruge ZaPis ali i njihovih prijatelja koji se sami bave poezijom.

Bili su tu Marin Dolfić, Andreja Malta, Denisa Čirjak, Markica Perić, Mario Padelin, Jasmina Vejmelka, Marija Zekanović i Ivan Čeprković.

Neki od njih već su ''iskusni čitači'' a neki se poezijom bave kako bi ponirali u dno i često se srame vlastitih rukopisa, kako je to pojasnio prof. Perić koji je publiku osvojio ''iz prve'', a sam je sebi najžešći kritičar.

U redu je odbiti Valentinovo kao ideju, ali ipak nije loše ženama darovati cvijeće, složili su se sudionici večeri.

Andreja Malta čitala je kratku priču s posvetom svojim dragim autorima poput Bukowskog i Marcela Prousta. Jasminka Vejmelka jednu je pjesmu posvetila Cohenu.
Mario Padelin također je publiku šarmirao svojim sarkastičnim pjesmama. Ova se večer ''predvalentinovskih stihova'' prometnula u performans - naime, Ivan Čeprković je interpretirao svoju odu luku, pa je to bio povod da se publici podijele slani zalogaji s lukom!


Reci što misliš!