Kultura

najavljujemo

Predstavljanje knjige "Odnosi s javnošću" na Novom kampusu

Predstavljanje knjige

Prvi sveučilišni udžbenik ''Odnosi s javnošću“ autorice prof. dr. sc. Ane Tkalac Verčič predstavlja izuzetno važan doprinos odnosima s javnošću kao suvremenoj komunikacijskoj disciplini u Hrvatskoj

Predstavljanje knjige „Odnosi s javnošću“  Ane Tkalac Verčić održat će se 17. veljače 2017. godine u 12 sati u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru.

U predstavljanju knjige osim autorice sudjeluje i predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću  mr.sc. Aleksandra Kolarić.

Prvi sveučilišni udžbenik „Odnosi s javnošću“ autorice prof. dr. sc. Ane Tkalac Verčič predstavlja izuzetno važan doprinos odnosima s javnošću kao suvremenoj komunikacijskoj disciplini u Hrvatskoj.

Nakon stručne recenzije Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta „Odnosi s javnošću“ postala je prva knjiga koja objedinjuje praktično i teorijsko znanje u našoj struci i ima status sveučilišnog udžbenika.

Kroz petnaest poglavlja knjiga obrađuje teme povijesti odnosa s javnošću, teorija komunikacije, kriznih komunikacija, društvenih medija, odnosa s javnošću te marketinga. Također, ono po čemu se ova knjiga posebno ističe su praktični primjeri koje su kroz studije slučaja predstavili vrsni stručnjaci odnosa s javnošću s našeg područja.

James E. Gruning, profesor emeritus s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Marylandu (SAD) ističe kako je važnost ove knjige upravo u pristupu čitateljima koje se upoznaje s velikim brojem teorija relevantnih za studente i profesionalce svugdje u svijetu. Ističe da teorije obuhvaćaju ulogu odnosa s javnošću u organizacijskom strateškom menadžmentu, odnos različitih funkcija menadžmenta i odnosa s javnošću, teorije javnosti i dionika, komunikacijske teorije poput teorije difuzije, teorije postavljanja dnevnog reda, persuazije, dvosmjerne komunikacije i etike te naglašava:

„Autorica dodatno izlaže program akcijskog planiranja, provođenja i evaluacije programa odnosa s javnošću. K tome pojašnjava važnost provođenja istraživanja, identifikacije problema, postavljanja ciljeva i planiranja prije provođenja programa – korak koji većina praktičara u svijetu (pa vjerojatno i Hrvatskoj) uglavnom zanemaruje.“


Reci što misliš!