Kultura

noć oscara

Bijele kacige ipak ne dolaze na dodjelu Oscara

Bijele kacige ipak ne dolaze na dodjelu Oscara
twitter

"Bijele kacige" u režiji Orlanda von Einsiedela, nominirane su za Oscara u kategoriji kratkog dokumentarnog filma

Dvojica predstavnika Bijelih kaciga, čuvenih spasioca iz pobunjeničkih zona Sirije koje se u nedjelju navečer očekivalo na dodjeli Oscara, na kraju neće doći u SAD navodeći kao razlog posao i neprihvaćenu putovnicu.

Bilo je predviđeno da Raed Saleh, šef Bijelih kaciga, i Khaled Khatib, spasioc koji je snimio brojne šokantne prizore spašavanja nakon bombardiranja u Siriji, prisustvuju u nedjelju Oscarima gdje su tema dokumentarnog filma u utrci za pozlaćeni kipić.

"Nakon tri dana provedenih u zračnoj luci nije mi dopušteno otputovati na Oscare. Imao sam američku vizu ali mi putovnica nije prihvaćena. Žalostan sam ali imam važnog posla i ovdje", napisao je u subotu na Twitteru Khaled Khatib koji se tada nalazio u Istanbulu.

"Nužni su valjani dokumenti za put u SAD", prokomentirao je glasnogovornik američkih imigracijskih službi.

Ranije je u drugom tvitu Khatib spomenuo pretrpanost poslom objašnjavajući otkazivanje dolaska na Oscare. "Dobio sam američku vizu ali neću prisustvovati dodjeli zbog intenziteta posla. Naš je prioritet pomoći našem narodu".

Saleh je iznio iste razloge: "Ne idem zbog pritiska na poslu kao posljedica režimskog intenziviranja udara na pokrajine Damask, Dera i Homs".

"Bijele kacige" u režiji Orlanda von Einsiedela, nominirane su za Oscara u kategoriji kratkog dokumentarnog filma.


Reci što misliš!