Kultura

preporučamo!

"Karlson s krova" sutra u Kazalištu lutaka Zadar

Iva Perinčić

Za sve vas koji niste bili na premijeri nove predstave Kazališta lutaka Zadar imamo dobre vijesti: sutra u 11 sati možete pogledati "Karlson s krova"!

Redateljica i dramaturginja je Ljudmila Fedorova, koja je za Kazalište lutaka Zadar radila nagrađivanu predstavu Zvjezdica. Za tu je predstavu glazbu radio Tomislav Pehar koji je i ovaj put zadužen za glazbeni dio.

Premijera predstave "Karlson s krova" u Kazalištu lutaka Zadar Premijera predstave "Karlson s krova" u Kazalištu lutaka Zadar

U predstavi igraju Anđela Ćurković Petković, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Sanja Zalović, Josip Mihatov i Juraj Aras. 

A o čemu je riječ u predstavi?

Svante Svenson vrlo je usamljen sedmogodišnji dječak. Njegovi su roditelji prezauzeti poslom i vlastitim obavezama da bi se igrali s njim pa čak i primijetili njegovu usamljenost. K tome, nedavno su se preselili u novi grad, a Svante je krenuo u novu školu u kojoj još nije stekao nove prijatelje. No odjednom se, baš u trenucima njegove najveće usamljenosti, niotkuda, počeo pojavljivati neobičan čovječuljak Karlson. Karlson koji na leđima ima propeler i može letjeti.

Karlson koji šeta po krovovima i za ručak, umjesto juhe, jede slatkiše. Karlson koji nikada - ali baš nikada - nije umoran i koji je uvijek - ali baš uvijek spreman za igru! Karslon će postati Svanteov najbolji prijatelj.

Svi bi željeli takvog prijatelja! Ako posegnemo za najsnažnijim i najčarobnijim stvaralačkim alatom - vašom maštom, možete! Prema motivima romana poznate spisateljice za djecu Astrid Lindgren, a u režiji spretne, kreativne i - kao i Svante-maštovite Ljudmile Fedorove, nastaje još jedna zabavna, poučna, dinamična i topla predstava koja će nas podsjetiti i prisjetiti na bezgraničnu moć mašte.

Više informacija: www.klz.hr


Reci što misliš!