Kultura

55. Regionalno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa

Uspjeh učenika Glazbene škole Blagoje Bersa

Uspjeh učenika Glazbene škole Blagoje Bersa
Sanja Petrovski

10. ožujka završeno je 55. Regionalno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa. Natjecanje se održavalo: u Zadru – solfeggio, Splitu- pjevanje, gitara i glasovir te u Velikoj Gorici – suvremeni ples

Na natjecanju je sudjelovalo 20 učenika Glazbene škole Blagoje Bersa i svi su osvojili nagrade. Pet učenika  osvojilo je prvu nagradu i time se kvalificiralo na državno natjecanje koje će se održati početkom travnja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

To su Lucijan Bašić - solfeggio, nastavnica Marjana Dušević, Bernarda Klinar- pjevanje, nastavnica Marica Kolega; Zara Kadija i Maja Petani – suvremeni ples, nastavnica Sanja Petrovski i Laura Čerina - suvremeni ples, nastavnica Vlasta Marotti Hrašćanec.

Drugu nagradu osvojile su - u disciplini suvremeni ples:  Lana Jelić i Marija Knežević , nastavnica Vlasta Marotti Hrašćanec.

u disciplini glasovir: Luvija Petričić i Natalija Papić, nastavnica Blanka Aždajić Medić, Victoria Alesandra Nikpalj, nastavnica Ivana Skroče i Rebeka Šindija, nastavnica Petra Škara Ivanković.

Treću nagradu osvojile su učenice suvremenog plesa: Marija Milia Papić, Božena Zrilić, Korina Oltran,  Margareta Šimić i Kristina Beltran Miranda, pripremale su ih nastavnice Sanja Petrovski i Vlasta Marotti Hrašćanec, te učenici glasovira: Mariela Baljak, Tonka Bušić i Adrian Valčić koje je pripremila nastavnica Ivana Skroče, i solfeggia Leonarda Ćurić, nastavnica Nada Smoljan.

Čestitke svima!


Reci što misliš!