Kultura

prava prilika za teatar

Povodom Svjetskog dana kazališta komediju “Ostavljam te” pogledajte za samo 30 kuna

Povodom Svjetskog dana kazališta komediju “Ostavljam te” pogledajte za samo 30 kuna
Željko Karavida

Povodom Svjetskog dana kazališta koji se obilježava 27. ožujka pogledajte po popularnoj cijeni ulaznice od samo 30 kuna uspješnicu HNK Zadar, "Ostavljam te", prema motivima Edwarda Albeeja “Marriage play“ u režiji Matjaža Latina.

Jasna Ančić i Alen Liverić tumače glavne uloge u ovoj predstavi koja je istovremeno toliko dirljiva i duhovita. Tema iz bračnog života neobično je aktualna te nudi mnoge situacije u kojima se mogu prepoznati svi bračni parovi.  

Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku već 30 godina, a počinje rečenicom iz naslova: ”Ostavljam te!”.

Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz opsesivnu igru ovog bračnog para. U predstavi zapravo pratimo svojevrsnu inventuru njihovog odnosa koja se u jednom trenutku pretvara u reality show u kojem nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici.

”To je jedna vrlo intimna priča dvoje ljudi koji su trideset godina u braku u kojem za to vrijeme svašta prolaze. Tako prolazimo i mi na sceni. Mislim da je formula uspješnosti te predstave zato što se mnogi u njoj prepoznaju. Bio je to jedan vrlo kreativan proces zahvaljujući redatelju i mom dobrom prijatelju Matijažu Latinu s kojima sam već radio nekoliko predstava. U nju smo ugradili i dosta privatnih stvari iz naši stvarnih života.“, rekao je Alen Liverić.

U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski, a tu su i glazbenici Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima. Glazbenici se tijekom izvedbe nalaze na pozornici zajedno s glumcima i svojim live izvedbama daju poseban začin ovoj predstavi.

Matjažu Latinu režija predstave ”Ostavljam te” prva je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zadru, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazališta još i televizija te film, režija i gluma. Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je odmah izazvala sjajne reakcije publike, medija i kazališne kritike u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj –  Želimir Ciglar (KAZALIŠTE.HR).

Igraju: Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber, Jadran Dučić-Čićo, Ivan Ivić i Mimi Zadarski. Početak predstave je u 20 sati.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar ( radnim danom: 11-13h, 18-20h, subotom: 11-13h).

GOSTOVANJA HNK ZADAR, OSTAVLJAM TE:

petak, 24. ožujka u 19:30,  HNK Split

petak, 31.ožujka,  Mostarsko proljeće 2017., XIX. Dani Matice Hrvatske


Reci što misliš!