Kultura

stala u obranu

Ministrica kulture komentirala postupak predsjednice u HNK

Ministrica kulture komentirala postupak predsjednice u HNK
Ured predsjednice

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek stala je u obranu predsjednice koja je nedavno šokirala javnost izlaskom na naklon nakon premijere "Labuđeg jezera" u HNK

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek stala je u obranu predsjednice koja je nedavno šokirala javnost izlaskom na naklon nakon premijere "Labuđeg jezera" u HNK.

Gostujući na televiziji N1, Nina Obuljen je ustvrdila kako je bila "žalosna" dan nakon spektakularne premijere "Labuđeg jezera" u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. No, ministrica nije bila žalosna zbog ispada Kolinde Grabar Kitarović, koja je ničim izazvana odlučila izaći na pozornicu s umjetnicima i pokloniti se publici, nego zbog činjenice da su mediji o tome izvještavali.


"Mediji, umjesto da govore o spektakularnoj premijeri, bave se takvom jednom situacijom koja je splet nesretnih okolnosti. Mislim da je to ispod svake razine i kao ministrica sam izrazito tužna kad se umjetnički doživljaji svode na to tko je bio u kakvoj haljini. Kad mediji prate kulturne događaje, to su uglavnom teme tko je bio, je li došla ova ili ona... mislim da nam fali malo više fokusa na umjetnike", rekla je HDZ-ova ministrica. 

Iako je savršeno jasno da je Kolinda svojim bizarnim ponašanjem skrenula pažnju s predstave na samu sebe, ministrica tvrdi da predsjednica nije ukrala ovacije.

"Ne, niste bili tamo i niste vidjeli da je to bilo u četvrtoj rundi naklona. Svi koji su trebali su dobili bukete. Koliko znam, predsjednica je stajala sa strane i dogodila se ta nezgodna situacija. Tko god je bio tu večer tamo, sigurna sam da je izašao s emocijama o kojima govorim. Sretna sam da je predsjednica bila tamo. Dobro je kad predsjednica ili premijer dođu na kulturne događaje i svojom prisutnošću svjedoče i daju priznanje umjetnicima. Ta večer je zaista bila posebna", rekla je Nina Obuljen Koržinek.


Reci što misliš!