Kultura

U suradnji s kazalištem Playdrama

HNK Zadar: Riješite zagonetku slučaja "Ubojstvo u klubu Quasimodo"

HNK Zadar: Riješite zagonetku slučaja

Igranjem uvodne scene iz predstave "Ubojstvo u klubu Quasimodo" koja uskoro očekuje gledatelje, HNK Zadar održao je neobičnu najavu predstave.

Riječ je o tekstu Elvisa Bošnjaka koji zajedno s Alenom Liverićem i glumicom Kazališta lutaka Split, Justinom Vojaković Fingler igra u apsurdističkom trileru o dva Joea koji pronalaze tijelo ubijene plavuše iza šanka.

Autor teksta naglasio je da je ovaj tekst do njega imao najčudniji put jer su mu su polazište bile pjesme "Like a rolling stone”, "Imagine", "Jealous guy",  a pogotovo tekst pjesme "Hey Joe" iz kojega se kasnije razvio dijalog te također da je riječ o tekstu koji je nastao prije onoga za predstavu "Kašeta brokava" koju je zadarska publika imala priliku vidjeti u veljači prošle godine.

Također je naglasio da je imao veliku želju igrati ovaj tekst upravo s kolegom Alenom Liverićem s kojim, kako je rekao nije igrao dvadeset pet godina, a koji nije mogao sakriti sreću zbog zajedničke suradnje. Redateljica Nenni Delmestre, koja potpisuje šestu režiju Bošnjakovih tekstova, istaknula je važnost suradnje svih kazališta koji ne djeluju u krugu oko metropole.

Gledatelje očekuje pop-artistička, pomalo stripovska estetika, puno zabave, ali i dubina koja se može iščitati na više razina o čežnji za nečim što se zapravo nikada nije ni dogodilo.

Praizvedba je sljedećega četvrtka, 6. travnja u 20 sati, a iduće dvije izvedbe 7. i 8. travnja.


Reci što misliš!