Kultura

Slavistička filologija 21. stoljeća

Na Sveučilištu u petak počinje treća studentska konferencija Književne udruge Ludens

Na Sveučilištu u petak počinje treća studentska konferencija Književne udruge Ludens
Književna udruga Ludens

Konferencija započinje 7. travnja u 15:30 na Odjelu za kroatistiku i slavistiku, a nastavlja se u subotu od 9 sati, na konferenciji izlažu studenti različitih filoloških i srodnih usmjerenja

Ovog vikenda održat će se treća međunarodna studentska konferencija Slavistička filologija 21. stoljeća, koju organizira Književna udruga Ludens, udruga studenata Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru. Na konferenciji će radove izlagati studenti različitih filoloških i srodnih usmjerenja, a sudionici su se mogli odlučiti za književne ili jezične tematske okvire.

Studentska konferencija će se održati u petak i subotu, 7. i 8. travnja 2017. godine na Odjelu za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru.

Konferencija je treću godinu zaredom privukla zadarske studente, ali i studente drugih hrvatskih i stranih sveučilišta. Tako ove godine sudjeluju studenti iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, ali i studenti iz Ljubljane, Beograda i Brna.

Ovom konferencijom Književna udruga Ludens želi studentima pružiti priliku da tijekom studija steknu iskustvo prijavljivanja, izlaganja i pisanja znanstvenih radova, a osnovna intencija konferencije je promisliti o položaju filologije kao humanističke znanosti iz perspektive 21. stoljeća.

Članovi Udruge konferenciju organiziraju u suradnji s profesorima, a organizacijski i financijski pokrovitelji konferencije su Odjel za kroatistiku i slavistiku, Studentski zbor Sveučilišta u Zadru te restoran ''Barbakan''.


Reci što misliš!