Kultura

nagrada hnd-a

HND: za nagrade se ove godine natječe 114 novinara

HND: za nagrade se ove godine natječe 114 novinara

Za nagrade Hrvaskog novinarskog društva, koje se dodjeljuju u devet kategorija, ove se godine natječe 114 novinara, priopćeno je iz HND-a

Nagrade se dodjeljuju za televizijsko, radijsko, internet, pisano i istraživačko novinarstvo, novinsku fotografiju, snimateljski rad te za životno djelo i novinara godine.

Za prestižnu nagradu Novinar godine konkuriraju glavni urednik tjednika Nacional Berislav Jelinić, news direktor N1 televizije Tihomir Ladišić,  novinar 24 sata i tjednika Express Boris Rašeta te urednik emisije RTL Direkt Zoran Šprajc, kaže se u priopćenju.  
 
Za najbolju novinsku fotografiju – nagradu Nikša Antonini - natječe se 27 autora, dok je za nagradu za najbolji snimateljski rad prijavljeno 10 autora. 
 
U kategoriji najzapaženijih novinarskih radova Marija Jurić Zagorka ove je godine prijavljeno ukupno 66 novinara. Za nagradu iz televizijskog novinarstva konkurira 26 autora, za nagradu iz pisanog novinarstva 9, radijskog 11, internetskog 10 te isto toliko za istraživačko novinarstvo.
 
Nagrada za životno djelo Otokar Keršovani pripast će jednom od sedmero prijavljenih kandidata.
 
O nagradi Novinar godine odlučuju svi redovni članovi Hrvatskog novinarskog društva prema posebnom Pravilniku, dok o svim ostalim nagradama odlučuju Ocjenjivački odbor, odnosno četiri ocjenjivačke skupine.   

Odbor ove godine ima 28 članova iz različitih medija podijeljenih u četiri skupine - za pisano, radijsko, televizijsko i internetsko novinarstvo. Odluke o novinarskim nagradama donose četiri ocjenjivačke skupine, svaka odvojeno za svoje područje, izuzev nagrade za istraživačko novinarstvo i životno djelo, o kojoj odlučuju sve četiri skupine zajedno.

Dobitnici nagrada bit će svečano proglaešni  3. svibnja u Novinarskom domu.


Reci što misliš!