Kultura

od četvrtka, 20. travnja

Započinje jezikoslovno-pjesnička manifestacija "Domaća rič"

Započinje jezikoslovno-pjesnička manifestacija
Dino Stanin/PIXSELL

U mjesecu kada Zadarska županija proslavlja Županijske dane i u Matici hrvatskoj se odvijaju aktivnosti - započinje jezikoslovno-pjesnička manifestacija "Domaća rič"

U  mjesecu  kada  Zadarska županija proslavlja Županijske dane i u Matici hrvatskoj se odvijaju aktivnosti koje se uklapaju u ove prigodne dane.

Od četvrtka 20. travnja do subote 22. travnja, u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, Don Ive Prodana 1, Zadar,  dva važna događanja:

Četvrtak, 20. travnja 2017., s početkom u 18,30 sati:

Prikaz zbornika radova Domaća rič 12 a kao posljedica jezikoslovno-pjesničke manifestacije Domaća rič 12 održane 25. travnja 2015. godine u gradu Pagu. Skup su organizirali zadarski i paški Ogranak Matice hrvatske. S obzirom da su na tom skupu nastupili jezikoslovci iz Molisea (Italija) i Gradišća (Austrija), to je imao i međunarodnu dimenziju.

Subota, 22. travnja 2017., s početkom u 9,00 sati:

Održavanje bienalne jezikoslovno-pjesničke manifestacije Domaća rič 13, koja je po treći put i međunarodnog karaktera.

''Nastojeći dislocirati kulturna događanja diljem naše Županije, ipak smo, nakon dva skupa izvan Zadra, odlučili jedan ponovno održati u Zadru.

U godini kada Matica hrvatska obilježava svoju 175. godinu postojanja i kada se obilježava 50. godišnjica Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, ovim događanjima Ogranak želi dati dodatni doprinos.

Ujedno ova događanja smatramo značajnima u vremenu kada nam se kroz najnoviju Deklaraciju iz Sarajeva nudi neki zajednički jezik, kojim nas se želi vratiti u ono što je krvavo završavalo 1941. i 1991. godine'', poručuju iz Matice.


Reci što misliš!