Kultura

zpa

"U prolazu": Održana radionica suvremenog plesa pod vodstvom Anđele Bugarija

18. i 19. travnja održala se radionica suvremenog plesa pod nazivom U PROLAZU u prostorijama Zadarskog plesnog ansambla pod vodstvom Anđele Bugarije, studentice suvremenog plesa pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu

Na dvodnevnoj radionici suvremenog plesa u Zadru okupilo se 15 osoba u dobi između 12 i 40 godina.

"Prvi dan smo proveli u istraživanju kretanja kroz metodu pod nazivom Passing through. Naglasak je bio na odnosima među ljudima u prostoru i instant pokretima koji se dogode upravo zbog susreta. Kroz ostale improvizacijske zadatke u paru i grupi nastojali smo pronaći senzacije koje su bile smjernice za stvaranje plesa u trenutku. Drugi dan bio je posvećen suvremenoj plesnoj tehnici.

Radili smo na inicijacijama, puštanju težine, korištenju potencijala koje tijelo ima da se projicira daleko i lagano u prostor, te osvješćivanju pojedinca o vlastitom tijelu ali i drugim tijelima s kojima dijeli prostor. Pronalazak učinkovitog kretanja u prostoru te dublje istraživanje na principu konekcija u tijelu istražili smo kroz vježbe i kratke plesne sekvence".

Anđela Bugarija rođena je u 1990. u Zadru. Prva plesna iskustva stječe u osnovnoj plesnoj školi Blagoje Bersa u Zadru.

Svoje obrazovanje nastavlja kroz urbani plesni izričaj hip hop-a i breakdance-a, te radi kao voditeljica plesnih programa i sudionik na projektima u Plesnoj udruzi In FluX, Fitness Studiu Falcon, te je voditeljica Hip hop plesne skupine Thunder.

Nakon što je završila svoje obrazovanje kao odgojiteljica, 2015. godine upisuje Akademiju Suvremenog plesa u Zagrebu. Istovremeno se bavi Acro yogom i partnerskom i cirkuskom akrobatikom sudjelujući u street show izvedbama.

Organizatori radionice bili su Plesna udruga In FluX u suradnji sa Zadarskim Plesnim Ansamblom.

 


Reci što misliš!