Kultura

Sveučilište u Zadru

Tema 15. po redu Festivala znanosti je "Vrijeme"

Tema 15. po redu Festivala znanosti je
Bojan Bogdanić

Tema Festivala znanosti 2017. je „Vrijeme“ (i kronološko i meteorološko). Festival će se održati u razdoblju od 24. do 29. travnja 2017. na razini cijele države. Ovo je izvrsna prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata koji se provode na Sveučilištu u Zadru iz različitih znanstvenih područja

I ove godine održat će se Festival znanosti, 15. po redu u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Festival znanosti je manifestacija s ciljem približavanja znanosti i znanstvenih istraživanja cjelokupnoj javnosti, od djece vrtićke dobi do odraslog stanovništva. Cilj je informirati  javnost o aktivnostima i rezultatima iz različitih područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Tema Festivala znanosti 2017. je „Vrijeme“ (i kronološko i meteorološko). Festival će se održati u razdoblju od 24. do 29. travnja 2017. na razini cijele države. Ovo je izvrsna prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata koji se provode na Sveučilištu u Zadru iz različitih znanstvenih područja.

Kao i prethodnih godina, Festival znanosti u organizaciji Sveučilišta u Zadru bit će bogat različitim aktivnostima kao što su predavanja, radionice, demonstracije, prezentacije, predstave i izložbe, a sve to kroz druženje s djecom i odraslima.

Znanstvenici s raznih Odjela Sveučilišta u Zadru će, zajedno sa studentima i u suradnji sa lokalnim partnerima, ponuditi sadržajan, edukativan i zanimljiv program. Možete ih pratiti na Facebook stranici.

Cjelokupni zadarski program može se naći na ovoj poveznici.

Program na razini cijele države može se naći na web stranici Festivala znanosti.


Reci što misliš!