Kultura

hnk zagreb

Posljednja ovosezonska izvedba predstave "Žena" u srijedu 26. travnja u zagrebačkome HNK

Posljednja ovosezonska izvedba predstave

Posljednja ovosezonska izvedba hvaljene predstave Žena u režiji Paola Magellija na repertoaru je u srijedu 26. travnja u 19,30 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu.

Ova angažirana i aktualna predstava nastala je prema dramskim tekstovima Josipa Kosora Žena i U Café du Dôme, a progovara o muško-ženskim odnosima, nametnutim vrijednostima te sukobu materijalizma i idealizma. Pitanja koja autor postavlja nose u sebi neke od dilema današnjega vremena, a kompromis kao uvjet života također je podvrgnut preispitivanju. Predstava je prepuna neobičnih elemenata, od scenografije do kostima i glazbe, dok su glumačke kreacije izazvale veliko odobravanje i kritike i publike.

U predstavi glume: Livio Badurina, Lana Barić, Nikša Kušelj, Milan Pleština, Goran Grgić, Zijad Gračić, Dora Lipovčan, Ivan Colarić, Petra Svrtan, Iva Mihalić, Jelena Perčin, Ana Begić, Silvijo Mumelaš i Kristijan Potočki.

Dramaturgiju potpisuje Željka Udovčić Pleština, glazbu Arturo Annecchino, kostimografiju Leo Kulaš, a scenografiju Numen i Ivana Jonke.
 


Reci što misliš!