Kultura

konačno

Otvara se Posjetiteljski centar Mali Arsenal!

Otvara se Posjetiteljski centar Mali Arsenal!

Posjetiteljski centar Mali arsenal opremljen je u sklopu projekta HERA, financiranog unutar IPA Programa jadranske prekogranične suradnje Europske unije, u kojem je sudjelovalo čak 20 partnera iz 8 država uz nositeljstvo Zadarske županije!

Zadarska županija i Informacijski centar Europe Direct Zadar najavili su svečano otvorenje Posjetiteljskog centra Mali arsenal, koje će se održati u sklopu Županijskih dana 2017. danasu 11 sati na Trgu tri bunara u Zadru.

Provedba projekta HERA, kojem je cilj unutar jadranskog područja razviti zajedničku platformu za upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu, trajala je 38 mjeseci zaključno sa 31. prosinca 2016. godine a ukupna vrijednost projekta iznosila je 8.842.602,24 EUR.

Edukativno-interpretacijski centar za posjetitelje Mali arsenal predstavlja interaktivni postav na temu zadarskih fortifikacija kroz različita povijesna razdoblja koji od posjetitelja očekuje angažman i uvlači ga u temu pomoću vizualnih impresija, raznovrsnih i zanimljivih informacija te potiče edukaciju kroz igru i istraživanje.


Reci što misliš!