Kultura

subota, trg pet bunara od 10 sati

Svjetski dan plesa: 19 sjajnih plesnih koreografija sa "zadarskim potpisom!"

Svjetski dan plesa: 19 sjajnih plesnih koreografija sa

Od voditeljice plesne udruge Gesta, koreorafkinje Nene Jurišić, doznajemo sve detalje o zanimljivom obilježavanju Svjetskog dana plesa 29. travnja na Trgu 5 bunara

Plesna udruga Gesta djeluje u grada Zadru već punih 16 godina na području izvedbene i scenske umjetnosti. Iza njih je preko trideset dramsko-plesnih produkcija. Organizatori su međunarodnog zadarskog plesnog festivala koji u svibnju u naš grad dovodi mnoštvo umjetničkih i plesnih škola,udruga i klubova, mladih plesnih umjetnika, njihovih mentora i koreografa.

"Odlučili smo se za novi projekt pod kako bismo obilježili dan nas plesača i različitih plesnih umjetnosti koje njegujemo. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite 29.04.2017 u 10 sati na Trgu pet bunara na kojem ćemo ne samo predstaviti svoje klubove, udruge i ansamble, već zajedno širiti načelo da je ples radost koja nam pruža pregršt mogućnosti za užitak, napredovanje, istraživanje, suradnju i pravo na različitost'', kazala nam je Nena Jurišić, voditeljica Geste i koreografkinja.

Svaki klub, plesna grupa, udruga, nastupa sa 3 plesne koreografije.

Program će voditi plesač i voditelj iz udruge U pokretu Ante Dujić koji će svojim plesnim koracima započeti program.

''Najavljujemo 19 sjajnih plesnih koreografija koje imaju potpis zadarskih plesnih pedagoga i voditelja. Uz plesni program najavljujemo i likovni kutak na kojem će djeca oslikavati siluete plesača. Tijekom cijele manifestacije snimat ćemo promo video trailer kako bi zabilježili sjajnu atmosferu''.

Nastupaju:

1. Plesna udruga Gesta

2. Zadarske mažuretkinje

3. Plesna udruga Nimeta

4. Plesna radionica Budi ples

5. Pole dance Vertikala &Collectiva

6. Drama plus

7. Udruga u pokretu


Reci što misliš!