Kultura

u hotelu kolovare

Expedia i Rentlio održali radionicu za iznajmljivače

Expedia i Rentlio održali radionicu za iznajmljivače
Marta Bulić Tokić

Baš u pravo vrijeme, kada bi se svaki privatni iznajmljivač trebao zapitati kako može unaprijediti poslovanje svoga objekta, u hotelu Kolovare održana je radionica koju su organizirali Expedia i Rentlio, a na koju su se mogli prijaviti svi privatni iznajmljivači i ostala zainteresirana javnost

Turistička sezona sve nam je bliža. Iako grupe turista na zadarskim ulicama u predsezoni u posljednje vrijeme nisu neuobičajena pojava, što je malim obiteljskim iznajmljivačima?

Kada njima počinje „špica“? Mogu li svoje kapaciteta napuniti već sada i na koji način?

Baš u pravo vrijeme, kada bi se svaki privatni iznajmljivač trebao zapitati kako može unaprijediti poslovanje svoga objekta, u hotelu Kolovare održana je radionica  koju su organizirali Expedia i Rentlio, a na koju su se mogli prijaviti svi privatni iznajmljivači  i ostala  zainteresirana javnost.

Expedia je trenutno u Hrvatskoj jedna od popularnijih putničkih online agencija.  Individualna putovanja u turizmu postaju novi trend. Ljudi danas žele cijelo putovanje krojiti po svojim preferencijama, sve je stvar osobnoga izbora te zbog toga sve veći broj putnika posjećuje online turističke servise za prodaju putovanja i online servise za  rezervaciju smještaja

Expedia u brojkama, što se tiče Zadra i okolice kaže sljedeće:

10 % od svih ukupnih bukiranja hotela i letova rezervira se preko Expedia-e

52% od ukupnoga broja rezervacija gost plaća unaprijed

49 dana unaprijed se rezervira destinacija

2.7 dana je prosječna duljina boravka

19 % čine mobile bookings

Navike su se gostiju zahvaljujući napretku tehnologije popričlično promijenile. Tko se bavi turizmom te iznajmljivanjem privatnog smještaja svjestan je količine utrošenoga vremena kojega se provede dok se „ručno sinkroniziraju“ svi kalendari, odnosno kalendari sa svih platformi na kojima se kao objekt oglašavamo. Vrijeme je novac.

Rentlio je doskočio tom problemu odnosno njegov osnivač, Marko Mišulić.

Marko Mišulić je na radionici pobliže objasnio kako funcionira Rentlio koji je sada u suradnji sa Expediom. U turizmu, pa tako i u online rezervacijama je ključ uspjeha međusobna suradnja. Rentlio automatizira sve rezervacije sa Expedie,Booking.com-a, AirBnb-a itd.

Ključna stvar je Rentlio kalendar koji štedi sve ono vrijeme koje bi utrošili na „ručno“ zatvaranje kalendara na više servisa. Dakle Rentlio upravlja svim smještajnim jedinicama doslovno sam.

Zahvaljujući Rentliu, gostu možete izdati račun u kunama  i eurima. Povezan je i sa fiskalnom blagajnom. Nema ručnog upisivanja u e visitor. Rentlio ima i mobilnu aplikaciju sa machine readable zone-om  koja za sekund učita podatke s osobne, potrebna vam je samo kamera na mobitelu.  Tu je i dodavanje ekstra usluga te bilješke o profilu gosta.

Dakle privatan iznajmljivač praktički nema nikakav opetarivni problem. Ostaje više vremena za posvetiti se gostu te upoznati njegove navike Time dobivamo dugoročno zadovoljnog gosta, gosta koji će se vrlo lako opet vratiti u našu smještajnu jedinicu.

Expedia i Rentlio radionica bila je kratka za sve upite zadarskih iznajmljivača koji su joj prisustvovali, no nadamo se da će prije turističke sezone biti organizirana barem još jedna.

Budući da je Zadar postao grad prolaznih, dvodnevnih gostiju, privatni iznajmljivači  bi se trebali informirati na koji način mogu popuniti svoje kapacitete kvalitetno a bez puno stresa i  utrošenog vremena na nepotrebne,  operativne probleme.


Reci što misliš!