Kultura

festival znanosti

Paradoks blizanaca i izdavaštvo: kako možemo usporiti vrijeme?

Paradoks blizanaca i izdavaštvo: kako možemo usporiti vrijeme?

U okviru Festivala znanosti, u Sveučilišnoj knjižnici ogranak Novi kampus doc. dr. sc. Jadranka Stojanovski i mag. bibl. Nikolina Peša Pavlović priredile su izložbu i predavanje pod nazivom Paradoks blizanaca i izdavaštvo: kako možemo usporiti vrijeme?

Brojnim studentima prof. Stojanovski na popularan način prezentirala je razvoj izdavaštva od najranije povijesti, preko Gutenbergove revolucije tiska sve do današnjih dana dotičući se aktualnih tema otvorenog pristupa i komunikacije u znanstvenom izdavaštvu.

Istu tu večer uslijedilo je još jedno predavanje u okviru Festivala u prostoru knjižnice; Fenomen  transcediranja - možemo li zaustaviti vrijeme? u kojem nam je doktor opće medicine i učitelj transcedentalne meditacije dr. Mladen Antišin pokušao rasvijetliti misterij vječnog "sada" ili bezvremenosti govoreći o fenomenu  jedinstvenog polja u fizici odnosno o polju čiste svijesti (izvoru misli) u transcedentalnoj meditaciji kao znanosti o svijesti - izvoru neograničene energije,  inteligencije i stvaralaštva. Nakon formalnog dijela uslijedilo je ugodno neformalno druženju.

Domaćica ovog vrlo zanimljivog i dobro posjećenog događanja bila je knjižničarka Jelena Rušev Mogilevskij.

 


Reci što misliš!