Kultura

ne propustite

Glazbeni dijalog ruske pijanistice i izraelskog violinista u Kneževoj palači!

Glazbeni dijalog ruske pijanistice i izraelskog violinista u Kneževoj palači!

U sklopu Koncertne sezone 2016./17. u Koncertnoj dvorani braće Bersa, večeras s početkom u 20 sati održat će se koncert izraelskog violinista Ereza Ofera i ruske pijanistice Elisavete Blumine pod nazivom Romantizam iznad svega

Radi se o izuzetnim glazbenicima koji su izgradili karijeru na svjetskoj razini, a ovo je njihov prvi nastup u Hrvatskoj!

Erez Ofer danas je koncert majstor Berlinskog radijskog simfonijskog orkestra, ugledni solist i komorni glazbenik koji je osvojio sve najvažnije svjetske pozornice kao što su Carnegie Hall, Concertgebouw, Berlinska filharmonija, Gasteig u München itd. Svirao je s orkestrima poput Izraelske filharmonije, Belgijskog nacionalnog simfonijskog orkestra, Orkestra Philadelphia i Jeruzalemskog simfonijskog orkestra, a na pozornici muzicirao s najvećim glazbenicima današnjice – Isaacom Sternom, Lorinom Maazelom, Yefimom Bronfmanom, Wolfgangom Sawallischem i brojnim drugima.

Pijanistica Elisaveta Blumina je nakon školovanja u rodnoj Rusiji, a zatim u Njemačkoj i Švicarskoj, upravo poput svog kolege nastupala u svim značajnim koncertnim dvoranama na svim kontinentima. Sa ukupno 24 snimljena CD-a oduševljava publiku i uživa ugled izvanredne glazbenice. Dobitnica je prestižne nagrade ECHO Klassik za najbolju snimku komorne glazbe 20. i 21. stoljeća te umjetnička voditeljica dvaju uglednih festivala komorne glazbe u Njemačkoj.

Izraelski violinist Erez Ofer i ruska pijanistica Elisaveta Blumina ubrajaju se u tankoćutne umjetnike koji su život posvetili komornom muziciranju. Njihova međusobna stvaralačka kemija čini svako glazbeno djelo koje izvode pravim malim igrokazom udvoje.

Svojim glazbenim dijalogom ispričat će publici priču o Mozartovoj (Sonata u e - molu K.304), Schrekerovoj (Sonata u F - duru) i Prokofjevljevoj (Sonata u D – duru br.2) sonati, a ponajviše o sebi samima.

Prodaja ulaznica je na Info pultu Kneževe palače od 8. svibnja u vremenu od 11 do 13 i 18 do 20 sati.

Cijene ulaznica: 50,00 i 40,00 kn


Reci što misliš!