Kultura

vodice i pazin

Dodjelom priznanja i festivalskih nagrada završen 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Dodjelom priznanja i festivalskih nagrada završen 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Najbolje hrvatske amaterske skupine, odabrane u konkurenciji od 179 prijavljenih, odigrale su 22 najuspješnije predstave u Pazinu, od 12. do 14. svibnja i Vodicama, od 26. do 28. svibnja

Svečanom završnicom i dodjelom nagrada u vodičkom Kulturnom centru sinoć je završeno 57. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji već 57 godina prezentira najbolja dramska ostvarenja hrvatskih amaterskih kazališta i udruga. Kazališna karavana 57. Festivala hrvatskih kazališnih amatera ove je godine igrala na pazinskim i vodičkim daskama.

Najbolje hrvatske amaterske skupine, odabrane u konkurenciji od 179 prijavljenih, odigrale su 22 najuspješnije predstave u Pazinu, od 12. do 14. svibnja i Vodicama, od 26. do 28. svibnja, a u okviru ovogodišnjeg FHKA u Vodicama je održan i 13. Međunarodni festival amaterskih kazališta „Jadran 2017.“ na kojem su nastupila amaterska kazališta iz susjednih zemalja - Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Festivalu su prethodile županijske smotre i selektiranja koja su pratili izbornici Festivala:  Jasen Boko, dramaturg, Igor Ružić, kazališni kritičar, Dubravka Crnojević-Carić, glumica i redateljica, Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka, Joško Ševo, glumac, Ozana Iveković, dramska pedagoginja, Robert Raponja, redatelj te Alen Biskupović, teatrolog i kazališni kritičar.

Svih 6 festivalskih dana budno je pratilo Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, glumica, redateljica i teatrologinja, Robert Raponja, kazališni redatelj i pedagog

i Mirta Zečević, glumica, članica ansambla Drame HNK Zagreb, a prema njihovoj odluci u svečanoj završnici proglašene su nominacije i dobitnici festivalskih nagrada.


Reci što misliš!