Kultura

srijeda 31. svibnja u 11 sati

Predstavljanje 8. broja časopisa studenata povijesti "Rostra" u DHM-u

Predstavljanje 8. broja časopisa studenata povijesti

Predstavljanje VIII. broja časopisa studenata povijesti Rostra održat će se u srijedu 31. svibnja 2017. godine, s početkom u 11 sati u Velikoj dvorani Odjela za povijest (DHM, 2. kat) u Zadru.

Osim stručnih radova koji su okosnica časopisa, u budućem se broju – nakon sjajnih reakcija na prošlogodišnji intervju s prof. dr. sc. Davidom Armitageom – ističe i intervju s povjesničarkom svjetskog glasa prof. dr. sc. Catherine Wendy Bracewell kao i s doajenom Odjela za povijest umirovljenim profesorom Slobodanom Čačom.

Časopis će predstavljati: Izv. prof. dr. sc. Kristijan Juran Doc dr. sc. Zrinka Serventi Branko Kasalo, mag. hist., asistent Marin Banović, glavni urednik

Rostra - Časopis studenata povijesti Sveučilišta u Zadru (ISSN 1846-7768) stručna je publikacija u funkciji pisanog studentskog medija sa zavidnom tradicijom i kontinuitetom izlaženja od već jednog desetljeća u dinamici od jednog broja godišnje, a za ovu akademsku godinu u završnoj fazi pripreme je 8. broj časopisa (godina X., br. 8.).

Temeljno polazište časopisa jest da izazovi koje donosi budu najvažniji i najplodonosniji poticajni oblik stručnog djelovanja studenata na Odjelu za povijest, a što on i jest – najreprezentativniji projekt zadarskih studenata povijesti.

Posebnu težinu časopisu daje činjenica da je on u potpunosti rezultat dragovoljne studentske aktivnosti. Objava rada u časopisu i rad u Uredništvu najbolji je način za stručno usavršavanje studenata, ali i za uključivanje u akademsku zajednicu.

Studenti su u mogućnosti objavljivati vlastite radove, odnosno članke koji su prilog poznavanju svjetske, nacionalne, regionalne i lokalne povijesti. Dakako, časopis je otvoren i za discipline srodne povijesti, pa su u njemu zastupljeni i radovi iz arheologije, povijesti umjetnosti, geografije i sl., a osim toga, posredstvom raspisanog natječaja primljeni su i radovi studenata s drugih odjela i odsjeka za povijest iz Republike Hrvatske, ali i izvan nje.


Reci što misliš!