Kultura

udruga "igrajmo se"

Večeras dodjela glumačke nagrade "NOBI"

Večeras dodjela glumačke nagrade

U zadarskom teatru održat će se već tradicionalno četvrto izdanje dodjele nagrade NOBI (lat.nobile-plemenit), kada kazališna udruga "Igrajmo se" kraj godine obilježava dodjelom nagrada najboljim glumcima i glumicama, te dodjelom diploma.

I ove godine, NOBI će ići u ruke najboljem glumcu i glumici iz svake grupe kazališne udruge "Igrajmo se". Ove godine najbolja glumačka ostvarenja ocjenjivalo je stručno povjerenstvo: Anica Kovačević (glumica, Gavella - Zagreb), Silvio Mumelaš (glumac, Kazalište Trešnja - Zagreb) i Matija Šango Šimurina (dramska pedagoginja i predsjednica Igrajmo se).

Dobitnici NOBI-ja idu na nagradno putovanje koje će ostati iznenađenje za večer dodjele.

Večer će obogatiti završni nastupi polaznika. Svaka grupa je pripremila nastup sa svojim mentoricama:

Prva grupa (1.-3. razred) – scenska igra Živi na svoj način (mentorica Ana Šarić)

Druga grupa (3.-6. razred) – scenska igra Inside Out (mentorica Ana Šarić)

Treća grupa (6.-8. razred)  – dramska igra Obitelj Fejl (mentorica Lucija Bajlo)

Četvrta grupa (srednjoškolci) – performans On (mentorica Lucija Bajlo)

Gosti večeri dolaze iz Sukošana. Udruga Okret s koreografijom Pleme pod mentorstvom Tajane Cvjetković. Udruga je koreografiju Pleme premijerno izvela u travnju na plesnom festivalu TREPS u Zagrebu.

Posebna nagrada za Igrajmo se su i dva poziva za dodatne nastupe s predstavom Petar Pan koja je imala svoju premijeru u u travnju u HNK Zadar. Par dana nakon NOBI-ja, 3. lipnja, ide se u Nin, a tjedan dana nakon toga, 10. lipnja, igra se predstava na otvorenom, u Zadru.


Reci što misliš!