Kultura

otvoren svaki dan 9-21, pa i nedjeljom

Muzej antičkog stakla prelazi na ljetno radno vrijeme

Muzej antičkog stakla prelazi na ljetno radno vrijeme

Od 1. lipnja 2017. Muzej antičkog stakla otvoren je za posjetitelje od 9 do 21 sat, svakim danom, uključujući i nedjelje.

Cijena ulaznice je 30 kuna, za grupe 20 kuna, za učenike i studente 10 kuna.

Muzej antičkog stakla osnovan je 09. lipnja 2006. god. uredbom Vlade Republike Hrvatske. Svečano je otvoren 05. svibnja 2009. godine.

Muzej je arheološki, ali specijaliziran sa svojim postavom i predstavlja jedinstvenu zbirku od preko 5000 različitih staklenih predmeta iz doba antike, odnosno iz razdoblja od I. stoljeća prije Krista do V. stoljeća poslije Krista.

U stalnoj postavi, u osam tema, predstavljeno je preko 2000 cjelovite staklene građe. Osim stalnog postava, tijekom cijele godine u Muzeju antičkog stakla djeluje staklarska radionica koju vodi mladi zadarski puhač Marko Štefanac. U radionici se metodom ručnom puhanja izrađuju replike antičkog stakla.

Radionicu izrade staklenog nakita metodom rada na plameniku i izrade suvenira metodom fuzije vodi zadarska umjetnica Antonija Gospić.

Uz suvremenu i veoma bogatu suvenirnicu u kojoj možete kupiti brojne publikacije i različite suvenire izrađene u muzejskim radionicama, u Muzeju se nalaze i dvije polivalentne dvorane za povremene izložbe, predavanja, predstavljanje knjiga i projekciju dokumentarnih filmova o izradi stakla.


Reci što misliš!