Kultura

gesta ima novu predstavu

Nena Jurišić: Sigurni smo da će naša Afrika ostaviti trag u srcima!

Nena Jurišić: Sigurni smo da će naša Afrika ostaviti trag u srcima!

Nova predstava iz uvijek kreativne radionice udruge "Gesta" odvest će nas u Afriku. 12. lipnja u zadarskom kazalištu ne propustite veseli glazbeno-scenski kolaž

Autorica i koreograf je Nena Jurišić, a režiju potpisuje Sanja Zalović.

''Svi koji prate dugogodišnji rad Geste sigurno neće propustiti priliku da im izmakne ulaznica za posljednju produkciju u ovoj školskoj plesnoj  godini za koju su se pripremali puna 4 mjeseca .

Jako smo ponosni da publika koja prati naš rad nisu samo naši roditelji i prijatelji,već ljudi koji vole scensku izvedbenu umjetnosti i autorski rad kojim iz produkcije u produkciju nastojimo iznova dotaknuti našim porukama uz određene varijacije na teme kojima se služimo kroz pedagoški rad.

Ono što nas najviše raduje da djeca odrastaju i sazrijevaju u Gesti...Gesta je dio njihova dječjeg putovanja kroz igru, ples, pokret, glumu i daje im priliku da se razviju, ne samo na fizičkoj razini,već i mentalnoj potičući koncentraciju, samodisciplinu, poštivanje i međusobnu suradnju i pripadnost kao dio tima'', poručuje Jurišić.

Tekst za predstavu napisao je Hrvoje Dukić.

Nataša Perović i Anita Goreta dizajnirale su i izradile kostime.

Početak je u 19 sati.

Autor predstave i koreograf Nena Jurišić na čiji je predložak profesor Hrvoje Dukić napisao edukativnu i simpatičnu afričku priču, kroz koju se provukla svima znana tema borba za poziciju, ali i opstanak u Africi. Afrika će poslati  snažnu poruku koju je režirala Sanja Zalović.

Kroz predstavu će nas voditi sjajan Niko Zekanović koji je svoje prve glumačke uloge i ostvario kao 10 godišnji dječak koji do tada nije imao iskustvo, ali ga je usmjerilo prema dramskoj u Klz Donatolini čiji je član od onda. Ostatak sjajne mlade ekipe čine Dora Perić, Lea Brajica, Adam Zrilić i Vito Arbanas koji su svoj glumački potencijal već pokazali u Gestinim produkcijama.

U Gesti se uz ples i glumu odvijaju i satovi pjevanja u suradnji sa glazbenom udrugom Libreto i njihovom vokalnom  mentoricom Ivanom Begović-Habuš koja odlično surađuje sa Gestom na već nekoliko Gestinih produkcija. Songove za Gestu do sada je pjevala Nika Zekić,a sada mikrofon preuzimaju mlađe snage Geste pa je od ove godine songove odpjevala sjajna Gestice Ena Nimčević.

Tekstove za Gestine songove piše Nena Jurišić dok glazbu za songove sjajno aranžira Renato Babić poznati zadarski glazbenik.

Nedavno je Gestin song iz predstave Pravo na.... u Zagrebu u muzeju suvremene umjetnosti osvojio drugu nagradu na natjecanju zborova u organizaciji Zampa-a.

''Sretni smo da naši songovi koji su pisani isključivo za Gestine produkcije i nakon završetka idu dalje kroz glazbene festivale i natjecanja.

Sve u svemu na kraju plesne godine Gestice i njihov dramsko-plesni tim sa sigurnošću može potvrditi da je ovo bila još jedna uspješna godina.

Sigurni smo da će naša Afrika ostaviti trag u srcima svih koji su sudjelovali u ovom projektu i da će se posebno svidjeti publici koja s nestrpljenjem isčekuje premijernu izvedbu'', zaključuje Jurišić.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajnu Hnk od četvrtka 08.06.2017 od 18 sati.

 


Reci što misliš!