Kultura

hnk zadar

Gestina "Afrika" najavila dugo, toplo ljeto!

Gestina
Željko Karavida

Stotinu rasplesanih mališana, maštoviti kostimi, vrući ritmovi u džungli - svi sastojci su tu! Plesna udruga "Gesta" predstavila je svoj glazbeno-dramsko-plesni kolaž na daskama HNK Zadar i tako najavila dugo, toplo ljeto

Autorica i koreograf je Nena Jurišić, a režiju potpisuje Sanja Zalović. Tekst za predstavu napisao je Hrvoje Dukić. Nataša Perović i Anita Goreta dizajnirale su i izradile kostime.

Plesna udruga Gesta u HNK Zadar: "Afrika" Plesna udruga Gesta u HNK Zadar: "Afrika"

Kroz predstavu vodio nas je sjajan Niko Zekanović koji je svoje prve glumačke uloge i ostvario kao 10 godišnji dječak koji do tada nije imao iskustvo, ali ga je usmjerilo prema dramskoj u Klz Donatolini čiji je član od onda.

Ostatak sjajne mlade ekipe čine Dora Perić, Lea Brajica, Adam Zrilić i Vito Arbanas koji su svoj glumački potencijal već pokazali u Gestinim produkcijama.

Voditeljica Geste Nena Jurišić na kraju premijere poručila je: "Kažu da smo u pravom smislu riječi doveli u Hnk Afriku! Bilo je veselo, razigrano, simpatično i vrućeeee!

Toliko pozitive u tim malim i velikim srcima moralo je rezultirati jos jednom uspješnom predstavom!

Hvala svim roditeljima na povjerenju koje su mi ukazali dovevši svoju djecu u Gestu.

Volim svaki djelić stvaranja i rada uz njih...Sretan je onaj koji voli što radi. Hvala svoj djeci na trudu i radu i naravno mojoj ekipi snova!"


Reci što misliš!