Kultura

glazbena poslastica

Mozartine i gosti u petak u Zadru

Mozartine i gosti u petak u Zadru

Nakon dva zagrebačka koncerta djevojački zbor Mozartine sa dječjim zborovima Schubertine i Vivaldine stižu u Zadar!

Zborovi Pjevačkog studija Mozartine tijekom svibnja i lipnja bili su izuzetno vrijedni, pa su tako već održali predivne koncerte u Jastrebarskom, Đurđevcu, Karlovcu, Ljubešćici, nastupe u Rezidencij Kraljevine Norveške i na Europskom danu udruga u Zagrebu, te dva koncerta u dvije prepune dvorane Hrvatskog glazbenog zavoda u organizaciji Glazbenog centra Papandopuline.

Početak ljetne turneje Mozartine počinju koncertom klasične glazbe na kojem će nastupiti izvrsni Djevojački zbor Mozartine pod vodstvom dirigentice Ive Majcenić, koji je tijekom prošle godine osim diljem Hrvatske nastupao i  u 7 američkih gradova (Chicago, Boston, New York i dr.), a uz njega će gostovati i odlični dječji zborovi Schubertine i Vivaldine uz dirigenticu Martinu Divjak. UZ glasovir će nastupiti renomirani zadarski pijanist Jurica Šoša. Na programu u Zadru naći će se skladbe klasične glazbe skladatelja kao Brkanović, Bizet, Pergolesi, Strauss i dr.

Sve Zadrane pozivamo da dođu na koncert u klaustar crkve sv. Frane na koji je ulaz besplatan, a koji će se održati u petak, 16. lipnja sa početkom u 21 sat.

Organizaciju koncerta potpomogla je Zadarska županija, a organizator je Dječji zbor Mozartine. Pratite Mozartine na njihovoj web stranici www.mozartine.hr, te na YouTube kanalu i Facebooku.


Reci što misliš!