Kultura

kneževa palača

27. lipnja koncert Ljetne škole glazbe

27. lipnja koncert Ljetne škole glazbe

U organizaciji Benediktinki sv. Marije i Osnovne glazbene škole sv. Benedikta, a u sklopu Ljetne škole glazbe 2017., u utorak, 27. 6. u 21 sat zadarskoj će se publici predstaviti polaznici ovog seminara.

Naime, Osnovna glazbena škola sv. Benedikta ne zatvara svoja vrata zavšetkom redovne nastavne godine, nego već četvrtu godinu za redom organizira i izvodi Ljetnu školu glazbe.

Ljetna škola se sastoji od dva višednevna seminara na koje dolaze učenici i studenti iz cijele Hrvatske (čak i iz inozemstva), s ciljem proširenja i usavršavanja svoga interpretativnog umijeća, pod vodstvom renomiranih stručnjaka, angažiranih kao predavača. Prvi ciklus ove godine rezerviran je za violinu.

Mladi hrvatski stručnjak, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Marco Graziani, zadarskoj publici dobro poznat kao koncert-majstoj Zadarskog komornog orkestra i česti solist na koncertima, te kao dosadašnji predavač na našoj Ljetnoj školi, okupio je 13 polaznika.

Nakon tjedan dana rada, oni će zadarskoj publici predstaviti svoje umijeće i postignuće na Završnom koncertu polaznika.

Koncert će se održati u novoobnovljenoj Koncertnoj dvorani braće Bersa, u utorak, 27. lipnja s početkom u 21 sat, a besplatne ulaznice mogu se podići na info-pultu Kneževe palače u ponedjeljak i utorak, 26. i 27. lipnja od 11-13 i 18-20 sati.


Reci što misliš!