Kultura

jedna od 10 najboljih svjetskih outdoor aktivnosti

Predstavljena najuzbudljivija planinarska ruta u Hrvatskoj za 2017.

Predstavljena najuzbudljivija planinarska ruta u Hrvatskoj za 2017.

Sa željom i namjerom da se ljepote hrvatskih planina predstave europskoj javnosti u ponedjeljak, 19. lipnja, u sjedištu Europskog parlamenta u Bruxellesu svečano je otvorena izložba fotografija "Via Dinarica – put koji prirodno povezuje"

Via Dinarica međunarodni je projekt povezivanja planina i ljudi u Dinarskom gorju u jedinstvenu dužinsku planinarsku stazu. Put dug 1362 kilometra vodi od Slovenije do Albanije obilazeći najatraktivnije planine i vrhove Dinarskog gorja. Na cijelom tom dugačkom putu upravo je planinarska infrastruktura u hrvatskim planinama najbolji uzor i primjer susjednim zemljama, prenosi portal Punkufer.

Na otvorenju je sudjelovalo stotinu ljudi, među kojima su bili brojni planinari, predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza i Hrvatske gorske službe spašavanja, predstavnici razvojnih agencija, ravnatelji nacionalnih parkova i parkova prirode te predstavnici institucija koje su pružile potporu ovom događanju: Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. 

Svoje proizvode predstavili su domaći OPG-ovci – proizvođači pršuta, sira, meda, slastica, ljekovitog bilja i likera s trase Via Dinarica. Na izložbi je prikazano 80 fotografija, a nakon Bruxellesa planirano je postavljanje izložbe i na raznim lokacijama u Hrvatskoj, cijeli članka proćitajte ovdje.

 


Reci što misliš!