Kultura

legendarne "stilske vježbe" na zatvaranju

Ljetne noći Teatra EXIT u MUO od 28. lipnja do 2. kolovoza

Ljetne noći Teatra EXIT u MUO od 28. lipnja do 2. kolovoza

Na osmim Ljetnim noćima Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt od 28. lipnja do 2. kolovoza bit će izvedne 22 predstave, a prva je na rasporedu u srijedu, 28. lipnja monodrama "Ja, tata!" u izvedbi Rakana Rushaidata

Uz hit predstave s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput "Njuški", "SHAKEspearea na EXit", "Kako misliš mene nema?!", "Taksimetra", "Pluća", "Glumac... je glumac... je glumac", "CABAres CABArei", "Izloška br. 49", "Balona", "Sutra (ni)je novi dan" i "Münchhausena", publika će u atriju Muzeja za umjetnost i obrt moći pogledati četiri regionalne i četiri domaće gostujuće predstave te suradnju zagrebačke i američke kazališne akademije, najavljuju iz Exita.

Na festivalu će tako biti izvedena predstava "Franky i Johnny", nastala u koprodukciji beogradskoga Narodnog pozorišta u Beogradu, somborskog Narodnog pozorišta Sombor i Beo art produkcije iz Beograda, te nagrađivana "Čekaonica" u koprodukciji beogradskog Ateljea 212 i Kulturnog centra Pančevo. Bosansko narodno pozorište iz Zenice gostuje s predstavom "Gluha svadba", a Gradsko pozorište Jazavac iz Banje Luke s predstavom "Malo blago".

Studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti i Crossroads Repertory Theatra sveučilišta iz Indiane 27. srpnja na engleskom će izvesti predstavu Edmonda Rostanda "Cyrano de Bergerac" u režiji profesora s Indiana State Universityja Arthura Feinsoda.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati nagrađivanu predstavu "Kako život" Kazališta Moruzgva, "Nemreš pobjeć od nedjelje" Ludens Teatra te "Oleannu" Putujućeg kazališta i Scene Ribnjak, a festival 2. kolovoza zatvaraju legendarne "Stilske vježbe" Kazališta Planet Art s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić, koje su na programu i 18. srpnja.


Reci što misliš!