Kultura

Vukovar: Od 29. lipnja do 1. srpnja održat će se Art festival

Vukovar: Od 29. lipnja do 1. srpnja održat će se Art festival
Željko Karavida

Otvorenjem izložbe šest umjetnika iz Graza pod nazivom "Grafički elementi" u vukovarskome Gradskom muzeju u četvrtak počinje Dunav Art festival koji se održava pod motom "Teče i spaja", najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u tom muzeju, gdje je predstavljen i program festivala

"Dunav Art festival približit će podunavske zemlje Hrvatskoj kroz glazbu, enologiju i gastronomiju. Festival promiče vrijednosti koje Hrvatska kao podunavska zemlja ima na tom području. Okupljanje posjetitelja uz kvalitetan jazz, klasiku, rock and roll te uz probrana jela temeljena na sastojcima Podunavlja i vina podunavskih zemlja velik su potencijal za turistički razvoj hrvatskog Podunavlja", rekao je jedan od inicijatora festivala Zlatko Petrović.
 
Dodao je da Dunav inspirira od izvora do ušća te da uz tu moćnu europsku rijeku žive desetci milijuna ljudi. U takvim uvjetima hrvatsko Podunavlje postaje središte jedinstvenog festivala glazbe, enologije i gastronomije
 
Po njegovim riječima, ovogodišnji Vukovar Art festival biti će održan na tri mjesta - u Vukovaru, Kopačkome ritu i u Erdutu.

U Vukovaru će se održati koncerti klasične i jazz glazbe, u Baranji etno i jazz glazbeni nastupi i eno-gourment predstavljanje Podunavlja, a u Erdutu degustacija vina i koncert Groove Up/Zdenka Kovačića & Green House Blues Banda.  
 
"Dunav Art festival održava se od 29. lipnja do 1. srpnja, a ulaznica na sve događaje bit će besplatna. Želja nam je da ovaj festival tijekom godina naraste i postane mjesto prepoznatljivo u ovom dijelu Europe", rekao je Miran Hadži Veljković, jedan od inicijatora kojim je uključen u organizaciju.
 
I vukovarske gradske vlasti zadovoljne su novim festivalom koji će se održati u tom gradu.  
 
Zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček je rekao kako Grad Vukovar posljednjih godina ulaže velike napore u svoju turističku promociju.

"Osnovali smo i poseban Upravni odjel za turizam, a samo ove godine imali smo nekoliko velikih turističkih sadržaja, poput Svečane Sinjske alke te susreta katoličke mladeži. I Dunav Art festival upotpunit će i obogatiti turističku ponudu Vukovara", rekao je Pavliček.
 
 


Reci što misliš!