Kultura

članovi saku

Međunarodna pjesnička večer na Morskim orguljama

Međunarodna pjesnička večer na Morskim orguljama

U četvrtak 29. lipnja 2017. s početkom u 20 sati na Morskim orguljama održat će se Međunarodna pjesnička večer povodom završetka Međunarodnog programa književnosti i umjetnosti slavenskih naroda "Od Crnog Do Jadranskog Mora".

Pjesnici okupljeni u knjizi „Glagoljicom ispisana ljubav“ odazvali su se pozivu organizatora Društvu Hrvatskih književnika -  Ogranak u Zadru, Nacionalnoj zajednici Bugara u Hrvatskoj i Koordinacija Slavenske akademije za Hrvatsku.

Poziv im je uputio Tomislav Marjan Bilosnić koji je postao članom Slavenske akademije književnosti i umjetnosti i zahvaljujući kojem će u Zadru 29. lipnja u 20 sati nastupiti pjesnici, članovi Slavenske akademije književnosti i umjetnosti, Elka Njagolova, Nadia Popova, Anžela Dimčeva, Silvija Benković, Enerika Bijač, Davor Grgurić i Đuro Vidmarović  - Predsjednik društva Hrvatskih književnika. Gospođa Elka Njagolova predsjednica je Slavenske akademije.

Od Zadarskih pjesnika u navedenoj prigodi nastupiti će Mirko Jamnicki Dojmi, Mario Padelin, Jasminka Vejmelka, Emilija Mijatović, Vladislav Tomčuk, Suzana Oštrić, Mirjana Majić, Andreja Malta, Aneta Rudić, Tea Vidajić, Sanela Bačić, Danijela Rażov, Nevenka Šarić, Damir Bucić, Zorica Buljanović, Ivan Gaćina, Tomislav Meštrić, Ana Žagar, Klaudija Tokić, Rafaela Božić, ali Ante Šarunić i Ivica Ušljebrka koji se ne nalaze u prvom izdanju knjige „Glagoljicom ispisana ljubav“ ali bi trebali naći svoje mjesto u narednom izdanju.


Reci što misliš!