Kultura

Plesna karijera

Sanja Petrovski obilježava 40 godina umjetničkog djelovanja

Sanja Petrovski obilježava 40 godina umjetničkog djelovanja

Nova predstava Zadarskog plesnog ansambla izvest će se na 23. Zadarskom kazališnom ljetu u petak, 7. srpnja s početkom u 21:30 sati. Ovom predstavom Sanja Petrovski obilježava 40 godina umjetničkog djelovanja.

Lakoća i sklad u kontekstu surove stvarnosti, ono što ples i sloboda izražavanja donose u svakodnevnom životu, uvijek nov i iznenađujući proces stvaranja tematika je kojom se bavi predstava Noći…koreofrenija.

Svojevrsno samoispitivanje, propitivanje i vječna dilema što i kako, potraga za osobnošću i sebstvom izražavaju se kroz nesigurnost i simpatičnu besmislenost postupaka i djelovanja.

Sublimirani kontrasti apstraktnih i mitskih slika pridaju novo značenje cjelini.

Ovom predstavom Sanja Petrovski obilježava 40 godina umjetničkog djelovanja. Kao plesač, koreograf, pedagog, ostavila je neizbrisiv trag na zadarskoj plesnoj i kulturnoj sceni.

Na predstavi sudjeluje tim suradnika, kolega i učenika koji su pratioci projekata Zadarskog plesnog ansambla i samog koreografa dugi niz godina.

Koncept, koreografija, izbor glazbe: Sanja Petrovski

Glazba: Nenad Sinkauz, Kodo,Grandbrothers

Kostimograf: Marija Šarić Ban

Oblikovatelj svjetla: Igor Petrovski

Fotograf, grafički obikovatelj: Igor Gluić

Oblikovatelj tona: Tomislav Kraljević Shome

Izvođači i koautori: Patricia Gospić, Ruby Ivosić, Božena Zrilić, Maja Petani, Korina Oltran, Klara Zrilić, Dora Matija Antonina, Marija Šarić Ban, Silvana Čeko Jurišić, Sanja Petrovski

 


Reci što misliš!